Inktdosering

Al vele jaren voert Bosschart inktmanagement projecten uit. Daardoor hebben wij een grote kennis van de inktprocessen én van de functionaliteiten van de inktmanagement software. Wij kunnen u dan ook goed adviseren uit een grote product portfolio.

Producten van Inkmaker Group

Voor inktdosering leveren we producten van de Inkmaker groep. Hiertoe behoren de volgende fabrikanten:

  • Inkmaker: Fabrikant van geïntegreerde en geautomatiseerde doseersystemen, voornamelijk gericht op de inkt- en chemische industrie.
  • Rexson: Fabrikant van geautomatiseerde dispensers, voornamelijk gericht op de verf-, coatings-, cosmetica-, voedings-, olie- en farmaceutische industrie.
  • Vale-Tech: Fabrikant van geautomatiseerde doseersystemen voor inkt pasta en smalbaan inkt.
  • Swesa: “Made in Germany” fabrikant van robuuste en hoogwaardige doseerapparatuur voor de drukkerij- en verpakkingsindustrie.

Wij bieden training in lokale taal

Bij elk project voor inktdosering met gebruikersvriendelijke, slimme software is goede training in de lokale taal belangrijk. Zo zijn het voorbereiden van nieuwe recepten voorbereiden tijdens productie, hoe om te gaan met rest inkten en het vastleggen van recepten bij alle gebruikers terugkerende punten.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van inktdosering?

  • In de eerste plaats is gebruikersvriendelijke software belangrijk. Veel opties en functies kunnen u helpen bij de inktdosering en menging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van recepten en het ingeven van nieuwe orders bij een werkende machine.
  • Daarnaast is een ergonomisch ontwerp van belang. Dat is een ontwerp dat eenvoudig te bedienen is en waarbij er zo min mogelijk handelingen nodig zijn.
  • Ook is het gebruik van onderdelen van bekende merken essentieel. Dit zorgt voor een hoge uptime en grote nauwkeurigheid. Denk hierbij bijvoorbeeld  aan membraan pompen, ventielen en slangen. 
  • Ten slotte is, zoals hierboven al is benoemd, training in de lokale taal wenselijk.

Meer weten over inktdispensing?

Neem contact op met Robert Beijlevelt per e-mail via robert@bosschart.nl of via onderstaande button.